Gulerødder

Der er grundlæggende 3 typer gulerødder: Sommergulerødder, efterårsgulerødder og vintergulerødder.

Sommergulerødder sås tidligt, og har en hurtig vækst, så de kan spises hen over sommeren.

Efterårsgulerødder er klar til høst om efteråret, og kan uden problemer bruges til vinteropbevaring.

Vintergulerødder er dog at foretrække til opbevaring, idet de er klar senere, og der dermed er en kortere periode, de skal holde sig friske i.

Opbevaring af gulerødder klarer jeg ved at lægge dem på siden i en 90L balje eller 12L spand, alt efter hvor mange, der skal opbevares. Jeg dækker dem ned med let fugtig sand. Hvis sandet er for tørt, tørre gulerødderne for meget ud. Hvis det er for fugtigt, vil gulerødderne gerne vokse videre. Jeg har eksperimenteret med både at have toppen af gulerødderne opad og have dem til at ligge på siden under opbevaring. Der er en tendens til at gulerødderne sætter top og rødder hurtigere, når de er opbevaret med samme orientering, som de vokser i jorden.