FIRE

Finansiel uafhængighed er nu blevet noget man skriver om, og ikke bare noget man gør. Fænomenet hedder på nettet FIRE (financial independence retire early).

Mit første gode råd er, at man skal have styr på hvad man bruger ens indkomst på. Man kan f.eks. bruge online værktøjet spiir.

Start med at se på om alle løbende abonnementer virkelig er nødvendige, og om nogen af dem kan forhandles ned i pris.

Jeg har tidligere haft et prøveabonnement på Penge & Privatøkonomi. Da jeg ville opsige abonnementet, blev jeg automatisk tilbudt rabat, hvis jeg forlængede det. Det krævede ikke engang en forhandling pr. telefon for at opnå rabat her. Jeg afsluttede dog abonnementet, imens jeg tænkte på alle dem, der bare betaler fuld pris, uden at opdage den mulige rabat. Et andet eksempel er, at min svigerfar ringede til Viasat og sagde, at han ville opsige abonnementet, for det var blevet for dyrt. Resultatet blev, at mine svigerforældre betaler halvdelen af listeprisen uanset hvilken pakke de har i resten af den tid, de er kunder hos Viasat.

Når man ringer for at få rabat på et abonnement, skal man igennem til fastholdelsesafdelinge (typisk et valg med at overveje at opsige abonnement).