Dansk Supermarked

Dansk Supermarked har lanceret en kampagne under titlen "Min Køkkenhave".

Da jeg alligevel skulle hente nogle forsyninger, kunne jeg lige så godt få nogle potter med hjem. Der var dog et teknisk problem med registrering af hvor mange potter jeg havde ret til. Jeg oplevede problemet søndag d. 24. april. Medarbejderen i kundeservice kendte ikke lige til deres ordning, men kunne se problemstillingen efter et opslag i deres tilbudskatalog.

Der er i alt 24 forskellige potter at samle. Jeg fik i alt 8 potter ud af min indkøbstur. Jeg var heldig at få et par potter af en kunde bag mig ved kassen, der hørte at jeg spurgte kassedamen, om det kunne passe, at jeg ikke skulle have flere potter. Hun havde udleveret hvad hun skulle ifølge bonen, som der var fejl på. Der var 7 forskellige potter i den håndfuld jeg fik samlet sammen.

Kampangnen blev lanceret sent i forårssæsonen 2016, og blev gentaget i en kort periode tidligt om foråret i 2017.

Potte

Til højre ses hvordan en pote ser ud, når den bliver udleveret. Det, der er mest værd er potten på ca. 4x4cm. De er fine til at så ting i, hvor man normalt ville så et frø i en enkelt potte. Her slipper man så for at banke potten af, da den er lavet af sphagnum.

Instruktionen for at så frøene er, at briketten skal tilsættes 45 mL vand. Den våde masse føres tilbage i potten. Frømåtten lægges oveni og dækkes med ½ cm sphagnum.

Jeg har prøvet den anviste teknik, men har konstateret at rucola salat er næsten umulig at få priklet ud, da posen ikke var gået i opløsning. Det krævede meget pillearbejde at befri planterne for papir. Det fungerede bedere med den potte, hvor jeg havde pillet frøene ud af posen, og bare havde lagt dem oven i potten.

Jeg vil fraråde at satse på agurkefrøene fra denne kampagne. Jeg har ikke selv sået dem, men har fået en beskrivelse. Planterne var kraftige og sunde, men der kom ikke rigtig nogle agurker, og dem der kom var bitre og fyldt med pigge.