Alternativ varmemåtte

Alternativ varmemåtteJeg har set, at man kan købe varmemåtter til at varme lidt på sphagnumen imens frøene bliver spiret og imens planterne er spæde. På det danske marked findes for eksempel Nelson Varmemåtte, som kan købes forskellige steder for 200 - 250 kr. Der findes også diverse modeller på eBay til lidt billigere penge. Dem vil jeg dog ikke efterlade med strøm på uden overvågning. Nelson Varmemåtte bruger 20W, så den koster næsten 1 kr i drift i døgnet. Hvis det er billige frø man vil spire, kan det altså hurtigt blive en dyr løsning. Hvis man spirer nogle dyre frø, er der god fornuft i at investere i en spiremåtte. Hvis man har indkøbt specielle skunkfrø til flere 100 kr pr. stk (jeps - det er lovligt at sælge, købe og besidde disse frø, det er først i det øjeblik de spirer, de er ulovlige), vil man sikkert vælge at købe det helt store grow udstyr til dem, forhandles samme steder som frøene.
Min løsning på at spire billige frø, der kræver lidt ekstra varme er at stille dem på badeværelsesgulvet med gulvvarme i et hjørne, hvor der er godt lunt og kassen ikke står i vejen. Med en plade flamingo hen over kassen bliver der lige tilpas lunt og fugtigt til spiring af frø.
Man skal altså huske at tænke på, hvor meget man investerer i at spire sine frø. Mit behov bliver dækket ved at bruge gulvarme og et stykke flamingo. Når frøene er spiret, bliver kasserne flyttet til et bord, der står lunt og lyst, hvor daglængden først på året bliver forlænget med LED vækstlys.
Andre vil sikkert have glæde af en spiremåtte, hvis man skal spire lidt dyrere frø.